Plasma lift behandeling: huidverjonging en verstrakking zonder chirurgische ingreep

door | mrt 26, 2024 | Behandelingen

Wil jij jouw huid verjongen en verstrakken maar is plastische chirurgie voor jou een stap te ver? Dan is de plasma lift behandeling perfect voor jou. Plasma lift is een innovatieve behandeling die steeds populairder wordt door de indrukwekkende resultaten en minimale hersteltijd. Wat is plasma lift, hoe werkt het en wat kun je verwachten van de behandeling?

Wat is plasma lift?

De Plasma Medical Lift is een niet-chirurgische procedure die wordt gebruikt om de huid te verstrakken en te verjongen. Door middel van een plasma pen wordt een elektrische ontlading gecreëerd die lucht omzet in plasma. Dit plasma komt via het uiteinde van de pen op de huid terecht. Plasma zorgt ervoor dat de huid verdampt en samentrekt, tegelijkertijd wordt de collageenproductie gestimuleerd.  Met de plasma pen kan op kleine oppervlaktes gewerkt worden, hierdoor kunnen we individuele rimpels wegwerken. De plasma lift geeft ook een mooi resultaat voor het liften van de oogleden, het verbeteren van gezichtscontouren en verwijderen van pigmentatievlekken en sproeten.

Bekijk een video van de plasma lift behandeling

Wat kun je verwachten tijdens een plasma lift behandeling?

Een plasma lift behandeling begint altijd met een intake-gesprek. In dit gesprek bespreken we de wensen, verwachtingen, contra-indicaties en de nazorg. Daarna gaan we over tot de plasma lift behandeling. Na het reinigen van de huid brengen we een verdovingscrème aan, de behandeling kan namelijk een branderig gevoel geven. Dit verminderen we door de verdovingscrème. Als de verdovingscrème voldoende is ingetrokken beginnen we met het plaatsen van puntjes met de plasma pen. Deze puntjes worden in een baksteenstructuur naast de rimpels of op de overtollige huid geplaatst, hierdoor kunnen we een verstrakking en een liftend effect creëren. De huid trekt zich zichtbaar samen, er is na de behandeling al meteen resultaat.

Na de plasma lift behandeling: de nazorg en herstelprocedure

Bij de Plasma Medical Lift worden er elektrische schokjes geproduceerd, hierdoor zijn er na de behandeling kleine brandpuntjes te zien op het behandelde gebied. In het geval van de ooglift kan er ook een zwelling optreden, deze zal na 2 dagen verminderen. In de dagen na de behandeling zullen er korstjes op de puntjes komen, deze vallen er na 6 dagen ongeveer af. De huid zal ook wat rood zijn op de behandelde plek, deze roodheid kan iets langer aanhouden maar zal ook binnen 1,5 week verdwijnen. De plasma lift behandeling zal geen littekens achterlaten als er goed naar de nazorg regels geluisterd wordt. De volledige hersteltijd van de huid bedraagt 12 weken, gedurende deze weken is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt tegen de zon. In de salon is hiervoor een speciale bescherming verkrijgbaar.

Door de plasma lift behandeling wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Hierdoor werkt de behandeling nog een tijdje door. Er is direct na de behandeling al resultaat maar het échte eindresultaat is na 12 weken te zien. Het resultaat blijft 2 – 10 jaar zichtbaar, dit is afhankelijk van huidtype en levensstijl.

Contra-indicaties plasma lift behandeling

Zoals iedere behandeling heeft ook de plasma lift behandeling contra-indicaties. Dit wil zeggen dat de behandeling niet toegepast mag worden bij:

 • Een open wond in het te behandelen gebied
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Ernstige acné in het te behandelen gebied
 • Gebruik van bloedverdunners (in overleg met de huisarts kan het wel mogelijk zijn)
 • Allergie of overgevoeligheid voor een van de producten
 • Kanker, een terugkerende huidkanker of meerdere voorlopers van huidkanker
 • Een actieve infectie zoals bijvoorbeeld een koortslip, lupus of een stofwisselingsziekte.
 • AIDS of HIV
 • Diabetes, tenzij deze onder controle is
 • Een geschiedenis van hart en vaartziekten (in overleg met de huisarts wel mogelijk)
 • Recente fillers/botox of een recente chirurgische ingreep in het te behandelen gebied.

Plasma lift vs plastische chirurgie

Plasma lift is een mooi alternatief voor plastische chirurgie, het is wel goed om te weten dat echt drastische veranderingen alleen met plastische chirurgie mogelijk zijn. Een aantal voordelen:

 • Er wordt niet gesneden in de huid, hierdoor geen littekens
 • Geen hechtingen
 • Geen anesthesie nodig
 • Korte herstelperiode
 • Risico op complicaties zijn miniem
 • Goedkoper
 • Natuurlijk resultaat

De plasma lift behandeling is een effectieve en veilige optie voor wie op zoek is naar huidverjonging en verstrakking zonder de risico’s en hersteltijd van een chirurgische ingreep. De behandeling zal binnenkort beschikbaar zijn in de salon. Wil jij alvast meer informatie? Neem dan contact op.

You may Also Like..

Airbrush brows: de nieuwste wenkbrauwtrend

Airbrush brows: de nieuwste wenkbrauwtrend

Wil jij volle, gevormde wenkbrauwen waar je langdurig van kunt genieten? Dan is Airbrush Brows de perfecte behandeling voor jou. Airbrush brows is de nieuwste techniek op het gebied van wenkbrauwbehandelingen. Wat is het, waarom wil je het en hoe gaat een behandeling...

Hi!

Madly beautybar is een salon waar je terecht kunt voor facials, wenkbrauwbehandelingen, wimperbehandelingen, plasmalift en mcironeedling.

Categories